Sajtó

Csökkent a budapesti vállalkozások kockázatossága

2016-12-06 - forrás: Bisnode Egy év alatt több, mint 0,6 százalékpontot esett a budapesti cégek bedőlési indexe, megközelítve az országos átlagot. A Bisnode Magyarország legfrissebb elemzéséből az is kiderül, hogy Rákosmente a főváros legkevésbé kockázatos kerülete, míg a budai oldalon a XII. és a II. kerület számít kevésbé kockázatosnak. Teljes cikk »

Sok az új cég az építőiparban

2016-12-05 - forrás: Bisnode 6 százalékkal növekedett az új cégek száma Magyarországon, ezzel szeptember végéig már több mint 19 ezer új vállalkozás kezdte meg működését. A legnépszerűbb ágazat az építőipar, ahol az új cégek száma 18 százalékkal növekedett a tavalyi évhez képest. A cégmegszűnések száma még mindig nagyon magas, ezért a működő cégek száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat. Teljes cikk »

Több cég fizet időben

2016-12-04 - forrás: Bisnode 2015-ben a cégek számláik átlagosan 70 százalékát fizették ki időben, míg egy évvel korábban csupán 66 százalékát, derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő Fizetési Tapasztalat Programjából. Általánosságban elmondható, hogy javul a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, de még így is óvatosságra int a Bisnode. Teljes cikk »

Nyílt közgyűlés – évente egyszer

2012-04-16 - forrás: Villamosipar.hu Évente egyszer a Villamosipari Vállalkozók Egyesülete (VVE) nyílt közgyűlés keretében nyújt lehetőséget arra, hogy az érdeklődők, leendő tagok betekinthessenek egyesületük munkájába. Teljes cikk »

Maffiabiznisz a felszámolás?

2012-04-12 - forrás: Világgazdaság Online Igazi maffiabizniszként festik le a felszámolást a városi legendák, amelyek gyakran túlzóak, de korántsem alaptalanok. Abban egyetértés mutatkozik, hogy már a felszámoló kiválasztása sem átlátható, és az eljárás folyamata felett sincs kellő kontroll. Az érintettek szerint a rendezés érdekében mielőbb új csődtörvény kellene. Teljes cikk »

Fantomok nyomában

2010-02-24 - forrás: Világgazdaság Online A minap olvastam ezt a hirdetést: „Cégátvétel legálisan, jogtisztán, többéves tapasztalattal, bármilyen tartozással, az ország egész területéről. Cégének problémája van? Adóssággal terhelt? Esetleg felszámolás fenyegeti? Ne aggódjon! Kezdjen tiszta lappal új cégében. Teljes cikk »

Jó irányba fordulna a fizetési morál?

2009-12-14 - forrás: Világgazdaság Online A gazdasági válság közepette némiképp javultak a hazai cégek fizetési szokásai a Dun & Bradstreet elemzése szerint. Miként az elemzők, válaszadóink is arra figyelmeztetnek: a vállalkozások kényszerhelyzetben lépnek, és egyébként gyakran manipulálnak, a fizetési morálban nincs biztató fordulat, mint ahogy a lánctartozásokkal terhelt gazdaságban sincs. Teljes cikk »

Egyre hosszabbak a fizetési határidők

2009-12-11 - forrás: Magyar Hírlap Az elmúlt fél évben kilencről 16 százalékra nőtt a három hónapot meghaladó fizetési határidők aránya. Az átlagos fizetési késedelem már a 110 napot is eléri. A finanszírozást a bankok helyett a beszállítók vállalják. Teljes cikk »

Fantomcégek paradicsoma

2009-10-26 - forrás: Magyar Nemzet Nem kell sokáig törnie a fejét annak a vállalkozónak, aki át akarja verni a társait. A cégvezetők többségét ugyanis a legegyszerűbb trükkökkel is félre lehet vezetni. Néha egy bérelt Mercedes is elég ahhoz, hogy a csalók megtévesszék az óvatlan cégeket, s akár milliós árukészlettel álljanak tovább. Teljes cikk »